15 TEMMUZ DEMOKRASİ VE MİLLİ BİRLİK GÜNÜ ANMA PROGRAMI
  • Haberler
  • 17 Temmuz 2017 Pazartesi
  • 91 kez okundu.

15 Temmuz hain darbe girişiminde Özel Harekât Daire Başkanlığı'na yapılan saldırının ardından yaralı polislere ilk müdahalenin yapıldığı hastanemizde Şehitleri Anma Programı düzenlendi.

Hastane yönetimimizin düzenlediği programda İstiklal Marşı'nın ve duaların okunmasının ardından 15 Temmuz'dan sonra göreve gelen Hastane Başhekimimiz Uzm.Dr Ömer Parlak yaptığı açılış konuşmasında Türkiye'nin zor yıllar ve yollardan geçtiğini ifade ederek, bir daha böyle bir gün yaşanmamasını temenni etti. Sayın Parlak'ın konuşmasının akabinde o gece görevli olan personeller de yaşadıklarını anlattı. 15 Temmuz gecesi hastanemiz hekimlerinden nöbetçi İdari Şef olan Uzm. Dr. Ali Niyazi Kurtcebe'de, Özel Harekât’a gerçekleştirilen saldırının ardından hastane personeli ile birlikte var güçleriyle yaralılara müdahale ettiklerini söyledi. Birçok görevli personelin çağırmalarına gerek kalmaksızın aileleri ile birlikte hastaneye koştuklarını kaydeden Sayın Kurtcebe şunları söyledi:
“Daha önce böyle bir vahşet tabloyu kimse yaşamadı. Arkadaşlarımız bir yandan ağlıyorlardı bir yandan yaraları sarmaya çalışıyorlardı ki içlerinde eşi, kardeşi, akrabası asker ve polis olan vardı. Biz yaraları sarmaya çalışırken ikinci bir patlama oldu. Hastanenin de hedef olma ihtimali üzerine ışıklar söndürüldü. Ama müdahale için uygun olmadı. Biz her şeyi göze alarak ışıklarımızı açtık.”dedi.